Kasvattajanimeni FI* Tarsiidae on rekisteröity FIFessä vuonna 2018. Olen jäsen SUROKissa, SUROK Kymenpiiri ry:ssä, Sfinxit ry:ssä, CFA:ssa, TICA:ssa sekä niiden Suomen osastoissa.

Nimi Tarsiidae tulee latinankielisestä sanasta Tarsian joka tarkoittaa kummituseläintä, onhan päärotuni tulevaisuudessa Kanadan sfinxi. Nämä hurmaavat, karvattomat kissat kiehtoivat minua yli kahden vuosikymmenen ajan. Tutustuin rotuun jo sen alkuaikoina Suomessa mutta tuolloiset kissat eivät miellyttäneet minua tyypiltään,olemukseltaan ja terveydeltään. Seurailin rauhassa rodun kehitystä ja terveydentilan parantumista.

FI* CHAMPION Tuiscalo's All Hallows' Eve eli kotoisammin Maissi saapui luoksemme alkukesästä 2017. Tämä hurmaava ruttu valloitti sydämeni ensi tapaamisella. Pikku-Maissi osoittautui erittäin vilkkaaksi ja huomionhakuiseksi, yltiöseuralliseksi ja sosiaaliseksi kissaksi. Juuri sellaiseksi kuin Sfinxin tuleekin mielestäni olla. Nautin elämästä vaativaisen karvattoman kissani kanssa ja rakastuin rotuun aina vain enemmän. Maissi selvästi kaipasi seuraa koska superveteraanimme, yli 20-vuotiaat Emmi ja Elsa, eivät pysyneet vauhdissa mukana. Niinpä otin yhteyttä Maissin kasvattajaan, Tuija Ahtikariin ja varasin uuden pikkuisen. FI* Tuiscalo's Auld Lang Syne muutti meille kesällä 2018. Maissi oli ikionnellinen "pikkusisarestaan". On liikuttavaa nähdä kuinka kaksi rakkauden rusinaani käpertyvät toistensa kainaloihin lämpimässä pesässään. Uusimpana tulokkaana meille muutti yhteisomistukseen hurmaavaluonteinen tuontipoika CHAMPION Star Amadeus Galileo eli Jussi. Aivan ihastuttava ja tyttöihin verrattuna luonteeltaan hyvin rauhallinen, todellinen herrasmieskissa. Maissi ja Jussi ovat jo saavuttaneet useita erilaisia titteleitä kissanäyttelyissä ja pikku-Tähkä seuraa niiden tassunjäljissä.

maissi tanja tampere

Kissani ovat kuitenkin ensisijaisesti rakastettuja lemmikkejä sekä perheenjäseniä. Näyttelyt ovat vain pieni osa niiden hemmoteltua elämää. Olen ymmärtänyt asian ytimen. Palvelen jo hienosti rakkaita kissojani ja mikään, ei siis kerrassaan mikään ole niille liikaa tai liian hyvää. Olen toki harrastanut rotukissojen kanssa jo yli kolmen vuosikymmenen ajan, mutta vasta nyt tilanne on saavuttanut kulminaatiopisteensä. Olen nyt sekä Koira- että Kissaihminen!

46479441 207523230161932 1361364440804491264 n