Papillon/Phalene ovat pieniä, mannermaisia kääpiöspanieleita. Niiden rotumääritelmä on sama korvien asentoa lukuunottamatta. Pystykorvaista muunnosta kutsutaan Papilloniksi, riippuvakorvaista Phaleneksi. Virallisesti rotu on Ranskalais-Belgialainen, mutta alkuperän katsotaan juontavan juurensa Italiasta.

Kyseessä on kääpiökoira, jonka koko vaihtelee 2-4,5 kilon välillä säkäkorkeuden ollessa 24-28 cm. Yleisvaikutelmaltaan koira on siro ja elegantti, mutta riittävän vankka. Karvapeite on runsas, laadultaan silkkimäinen ja pohjavillaton. Runsaskarvainen häntä kaartuu kauniisti koiran selän päälle. Kaikki värit ovat sallittuja, päävärin tulee kuitenkin olla valkoinen. Yleisimmät värit ovat: valkoinen-musta, valkoinen-ruskea ja kolmivärinen.(valkoinen-musta-ruskea, valkoinen-ruskea-musta,tricolour jossa erotettavissa selvärajaiset tan-merkit)

Luonteeltaan nämä koirat ovat vilkkaita ja eloisia. Nokkelina ja oppimiskykyisinä ne ovat kiitollisia koulutettavia, ja soveltuvat siksi monenlaiseen harrastamiseen. Kasvateissamme onkin useita erinomaisesti agilityssä ja tokossa menestyneitä koiria.

Rodut ovat verrattain terveitä ja pitkäikäisiä. Niillä esiintyy kuitenkin jonkin verran polvilumpion paikaltaan luiskahtamista (patella luxatio) sekä etenevää verkkokalvon surkastumaa (PRA). Näitä sairauksia pyritään vastustamaan tutkimuksilla.

Mikäli etsit itsellesi valpasta ja reipasta, pientä ja uskollista Ystävää, ovat rotumme varteenotettava vaihtoehto. Kysy meiltä rohkeasti lisätietoja näistä hurmaavista koirista, joista meillä on jo vuosikymmenien kokemus. Pentuja saatavilla ajoittain.

 

DSC04788 2

Kuvassa herkkuruokaansa esittelee Ruotsintuontimme Siljans Boss Hugo Connection. "Hugo" on virallisesti polvi-ja silmätarkastettu ja terve.

IMG 2303

Pieni Papillonpentu on ihastuttava. Vilkkaudestaan ja suloisuudestaan huolimatta se on kuitenkin luonteeltaan varsin määrätietoinen koira, joka tulee tapakasvattaa hyvin. Hyväkäytöksinen koira on aina omistajansa ylpeys!