Saksanpaimenkoira on maailman suosituin palveluskoira. Se on kehitetty 1900-luvun vaihteessa senaikaisista Saksalaisista paimenkoiratyypeistä päämääränä luoda kestävä ja monipuolinen käyttökoira jolla on edellytykset vaativiin suorituksiin.

Saksanpaimenkoira on vahvahermoinen, tarkkavainen, uskollinen ja ehdottoman lahjomaton. Se on olemukseltaan kunnioitusta herättävä, tottelevainen ja luonteeltaan hyväntahtoinen ihmisiä ja muita eläimiä kohtaan. Se on jalomuotoinen ja ylväs koira josta huokuu sen vuosisatainen historia ihmisen palveluksessa.

Tavoitteenamme on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia, hyväluonteisia, elinvoimaisia ja terveitä Saksanpaimenkoiria. Kasvatustyömme perustuu johtaviin Saksalaisiin verilinjoihin, joista olemme tuoneet Suomeen lukuisia huippusukuisia, hyvähermoisia ja terveluustoisia koiria.

Saksanpaimenkoira kuuluu SKL:n PEVISA-ohjelmaan, jolla pyritään vastustamaan luuston kasvuhäiriöitä. Kaikki jalostukseen käyttämämme koirat on tutkittu ohjelman edellyttämällä tavalla lonkkanivelien, kyynärien ja selän osalta.

 

DSC04978 3

Millan Maria Aurora on jo superveteraani-ikäinen ja toimii terhakkana pihavahtina ja kaverikoirana. Aura kuten sen kaikki kuvatut sisarukset ovat luustoltaan terveitä.